Skip to content

Sheffield

15/08/2010
.
In addition , kat sini ada sikit  info utk adik2 :)i
info ttg sheff uni and dept
1) Sir Fedrick Mappin building= khas utk students Engineering (utk solat jgn risau sbb kat situ ada prayer room khas 4 muslims ) alhamdulillah sgt convenience
2)Hicks building =mostly utk student Maths
3)Alfred Danny building= khas utk students Biology (tp sekrg alhamdulillah bangunan tuh dah cantik sikit sbb baru habis renovate)
4)St.George church ada dekat jer dgn mappin building =kat situ pon budak Bio+Biomedic ada jugak lect kat ctuh.
5)Arts tower ada dekat sebelah alfred danny + sebelah western bank library dan western park = student Bio ada lect kat ctu jugak + student Chem pon kalau x silap ader jugak lect kat ctu
.
6)untuk makluman adik2 semua gambar student union dlm video tuh adalah y lama punya .sekarg student union (SU) alhamdulillah dah direnovate kpd  lebih moden mmg x macam y dlm gambar tu sgt  hehe moden sikit =)
-SU terletak kat sebelah kiri hicks building (maths dep) dan dekat dgn alfred denny juga(dept bio)
kat dlm (SU) ada :
shop (macm co-op ), lecture hall y besar , cafe ,prayer roomfor men and women(khas 4 muslims),so kalau nak solayt sellu nya ramai budak chem ,maths and bio solat kat ctu.

7)Firth court= is one of the Exam halls kat uni (ada 6 ke 7 tmpt exam semua kalau x silap  & firth court is one of them + kalau x silap dept biotech pon ada kat ctu.

8)Information Commons(IC)= Main library kita …alhamdulillah dekat jer
basically kat sheff uni ada 3 libraries:
information commons (ic)
western bank library y cantik (sbb betul2 depan western park , glass wall so mmg boleh terus
nampak pemandangan kat western park ,tenang suasana kat ctuh utk study )
st.geogre library (khas utk students engineering)

.
tempat2 menarik
9) the moor + city + meadowhall =mmg tempat Shopping
10)spring field + western park +botanical garden + piece garden + peak district + byk parks lain =tempt menarik utk kita dtg + main +bseronok utk tgk alam dan pemandgn y sangat cantik,insyaAllah …=)
.
kedai runcit halal+ restaurant murah
11) nama kedai tu YAFAI = alhamdulill ah dekat je dgn kwsn perumahan adik2 y duduk kat rumah di filey st …kat ctuh lah tempat student msia sellu nya dptkan bhn mentah utk masak spt ayam,daging sayur susu dan byk lagi sbb semuanya insyaAllah halalan toiyyiba
12) Popeye+ crown pizza + etc= ni adalah 2 fast food restaurant y bole kata agak famous jugaklah kat sheff + murah
.
Semoga Allah kurniakan yang terbaik buat semua …

Selamat Maju Jaya =)
(updated version)
6 Comments leave one →
  1. ira didi permalink
    30/08/2010 9:50 am

    waahh..thanks akak =)

  2. 31/08/2010 2:39 pm

    salam…teringat kat k han..dulu dia yg semangat buat video tu! huhu..jaga adik2 baik2..:-)

  3. 01/09/2010 5:26 pm

    wsalam ..tulah kak hebat kak han buat video nih …mmg sgt2 bermanfaat rasanya …insya Allah ,saya akan try jaga semmapu y saya bole , thanks akak byk akak dh ajar kita =)

  4. 03/09/2010 4:08 am

    wahh, ini bagus ni
    =))

    • 03/09/2010 4:18 am

      alhamdulillah …
      semoga ia bermanfaat utk semua
      insya Allah
      esp for the upcoming juniors =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: